kitesurfschoolbest-image-1170-430-14-1024x376-2

Aan Zee Oostvoorne is gebouwd met natuurlijke en duurzame materialen. De benodigde energie wordt opgewekt uit zon en wind en er wordt gekookt op hout (dus is er geen aansluiting voor gas nodig)

Op het dak zijn zonnepanelen en zonneboilers geplaatst en naast het restaurant staan windmolens, daarmee wordt de voor het bedrijf de elektriciteit uit zonnewarmte en wind gewonnen.

Het bedrijf is voorzien van een lagetemperatuur verwarmings- en koelinstallatie die de nodige energie haalt uit de bodem: in de zomer wordt de warmte afgevoerd naar diepe bodemlagen om in de winter weer te worden gebruikt.

Het afvalwater wordt gezuiverd in een helofytenveld en het hemelwater wordt in de duinen gefiltreerd waardoor er geen rioolaansluiting nodig is. De verlichting wordt geleverd door ledlampen die gevoed worden door de wind- en zonne-elektriciteit.

Het gebouw bestaat uit een café/restaurantgedeelte, de keuken en een opslagruimte. Verder is er een buitensportfaciliteit aan de achterzijde en op het dak staat een uitkijktoren. De uitkijktoren is een baken in het landschap, vanaf de parkeerplaats en in de wijde omtrek duidelijk zichtbaar. Deze toren is via een pad dat door het duin, over het dak van het restaurant voert, gemakkelijk bereikbaar. Ook voor mindervalide bezoekers. Het uitzicht is adembenemend. Ook via onze webcam te bewonderen!

Voor het restaurant is een ruim terras waar men in de zomer heerlijk kan genieten van een drankje of hapje en van de prachtige omringende natuur.

De buitensportfaciliteiten bestaan uit toiletten, douches, wasbakken en buiten een afspoelplaats voor het schoonmaken van fietsen en kites. De keuken, opslagruimte en installatieruimten liggen onder het duin, met daarachter de laad- en losplaats.
Het restaurant is gevormd binnen een wand van containers aan de achterzijde met daarin de keuken en opslagruimte, een schuinstaande houten wand die omhoog kronkelt en overgaat in de toren en een hoge glazen gevel die uitzicht biedt op het landschap.