Kite Marokko Dakhla

Midden in de Westelijke Sahara op 30km van Dakhla vindt je een blauwe lagune met een ongelooflijke windzekerheid gedurende het hele jaar. Het water is perfect vlak en ondiep op grote afstand. Misschien wel een van de beste plaatsen ter wereld om te kiten…
Dakhla heeft veel ambiance en een relaxte sfeer, er is van alles te zien en te doen en je zal verbaast staan van de schoonheid die het heeft te bieden.
De stranden zijn tropisch wit en het thuis front van vele roze flamingo’s en kiten met dolfijnen is bijna geen uitzondering.
De mensen zijn bijzonder vriendelijk en erg gastvrij…en natuurlijk met een tolk als Karim in de buurt hoef je je nergens zorgen over te maken
De woestijn is onvoorspelbaar mooi en  ook gelijk een leuke plek om eens te sandboarden, maar we gaan er vooral naar toe om te kitesurfen wat er bijzonder goed kan, met voornamelijk “left handers” is het een fantastische plek om je surfskills ook wat te vorderen.

Karim’s ervaring over Dakhla

Het is werkelijk een paradijs voor kitesurfen, je kunt kiezen om te golfrijden of je kan kiten op een van de vlakste spots die je ooit heb meegemaakt, het weer is werkelijk super gedurende het hele jaar.
Geen koude winter, maar zo tussen de 20 en 28 graden! (soms wel eens meer) Wind is er vrijwel elke dag, het kan zijn dat je 1 dag in de maand geen wind heb.

Over het algemeen komt de wind altijd van rechts ( noord / noord oost) wat voor de spot perfect is. Hoe warmer het is, des te harder het waait (thermische wind) Het waait gemiddeld tussen de windkracht 4 tot een goede 7. Overdag kan het druk zijn, echter er is zoveel ruimte dat je elkaar nooit in de weg zit.
Persoonlijk vind ik Dahkla een van de mooiste spots waar ik ben geweest, werkelijk top om te kiten!

 

Kitesurf reis Dahkla     : vanaf € 1650,-

  • Tickets go en back
  • pick up and drop off at Dakhla airport
  • 8 nights accommodation
  • 3 x daily meals

kitesurfschoolbest-Dakhla-Marokko-1171-430-34 kitesurfschool, interessante

Kitesurf reis Dahkla

kitesurfschoolbest-Dakhla-Marokko-1171-430-31 kitesurfschoolbest-Dakhla-Marokko-1171-430-35